Kutlu Optik

Yuvarlak Gözlük Modellerinde Neye Dikkat Etmeliyiz?

Yuvarlak Gözlük Modellerinde Neye Dikkat Etmeliyiz?

Gözlük seçimleri bazı insanlar için dünyanın en kolay işlerinden bir tanesi. Bazı insanlar ise gözlük seçerken günlerini hatta haftalarını harcıyor. Arada ciddi süre farklarının olmasının temel sebepleri var.  Tabi ki insanların bu konuda ne kadar özen göstermek istediği harcanan zaman üzerinde etkili. Ancak en önemli etmen güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi sahibi olmak.

Güneş gözlüklerini tercih ederken hepimiz farklı modeller tercih edebiliriz. Ancak gözlerimizin sağlığı ve çok uzun yıllar bu sağlıklı yapısını koruması en önemli etmen olarak gösterilebilir. Bu doğrultuda güneş gözlüğü alırken önce sağlığımızı sonrasında da görünüş açısından bize kattıklarını incelememiz şart.

Gözlüklerin kendi içerisinde belirli çeşitleri bulunmakta. Özellikle gözlük camının şekline göre isimlendirilen bu çeşitler gözlüğün ana hatlarını belirliyor. Yuvarlak gözlük modelleri de bunlardan bir tanesi. Son dönemde çok fazla kullanmaya başlanan ve insanlar üzerinde muhteşem etkiler bırakan yuvarlak gözlük modelleri sizin tarafınızdan da tercih edilebilir. Peki, yuvarlak gözlük modellerinde neye dikkat etmeliyiz?

Yuvarlak Gözlükler Yüz Şeklinize Uyuyor mu?

Hepimizin birbirinden farklı bir yüzü ve yüz şekli var. Ancak yüzümüz genel hatlarıyla belirli şekillerle ifade edilebilir. İnsanların sahip oldukları yüz şekilleri alacakları gözlük modeli üzerinde çok etkilidir. Yüz şeklinize uygun olmayan bir güneş gözlüğünün sizde iyi durması ihtimal dahilinde olmaz.

Yuvarlak gözlükler birçok insanın yüzü için uygun modeller olarak gösterilebilir. Yüz şekillerini kare, oval, yuvarlak ve kalp olarak nitelendirirsek yuvarlak yüz tipi dışarıda kalmak üzere diğer tüm yüz şekillerinde yuvarlak gözlük modelleri kullanılabilir. Yuvarlak yüz şekline sahip olan kişiler bunu dengelemek adına daha köşeli modellere yönelmelidir.

Yüz şekliniz kare ise yuvarlak gözlük modellerini incelemeye hemen başlayabilirsiniz. Gözlük seçerken yuvarlak gözlüklere yönelmek sizin yüz şeklinizdeki kare görüntüyü biraz daha dağıtacak ve dengeli bir görünüşe sahip olmanızı sağlayacaktır. Kare yüz tipinde yuvarlak gözlükler kalın çerçeveli olmamalıdır. Çok daha ince bir çerçeveye sahip modeller kare yüz tipinde çok iyi bir duruş sergiler.

Üçgen yüz şekline sahip insanların gözlük seçimindeki hassasiyet onlara birçok kazanım sağlayacaktır. Yuvarlak bir gözlük modeli seçerek muhteşem bir görüntü elde etmeleri mümkün olur. Özellikle kalın bir çerçeveye sahip yuvarlak gözlük modelleri tercih edilebilmektedir. Yalnızca gözlüğün üst kısmı kalın bir çerçeveye sahip olan ve alt kısma doğru azalan modeller de bu yüz şekli için uygun olur.

Yuvarlak yüz şekline sahip olan kişilerin yuvarlak gözlüklerden uzak durması gereklidir. Ancak oval yüz tipi için bunu söylemek çok doğru olmaz. Oval yüz tipine sahip olan kişiler güneş gözlüğü alırken çok şanslıdır. Neredeyse tüm modeller bu yüz şekline uyum sağlayabilir. Oval bir yüz şekliniz varsa yuvarlak gözlükleri rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Yuvarlak Gözlükleriniz ve Saç Renginiz Uyumlu mu?

Yuvarlak bir gözlük almaya karar vermiş olabilirsiniz. Yüz şekliniz de buna imkan tanıyabilir. Ancak hala yuvarlak gözlüğün rengine karar vermiş değilsiniz. Yuvarlak gözlükleri alırken yalnızca birkaç kıyafetinizi düşünerek gözlün rengine karar veremezsiniz. Her zaman uzun süre kullanacağınızı düşünerek gözlük renginizi seçmeniz gerekli.

Sarı saçlıysanız yuvarlak gözlük alırken dikkat etmeniz gereken renkler çok açık tonlar olacaktır. Açık gri ya da çok açık mavi tonları sizleri soluk göstereceğinden bu renklerden uzak durmanız şarttır. Size çok daha canlı renkler gerekli olacak. Koyu yeşil, toz pembe, kırmızı, koyu mavi ya da siyah tonlarda bir yuvarlak gözlük seçerseniz harika bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Saçlarınız siyah ise yuvarlak gözlüğünüzün rengine karar verirken oldukça rahat davranabilirsiniz. Çünkü siyah birçok renkle rahatça uyum sağlayacaktır. Her zaman klasikleşen siyah çerçeveli gözlükler sizin için muhteşem bir seçim olabilir. Gerektiğin gümüş renkli çerçeveleri ya da füme camları tercih etmenizde oldukça uygun olacak.

Kahve tonlarında bir saç renginiz varsa seçeceğiniz rengin de kahve tonlarında olması muhteşem bir görüntü ortaya çıkarabilir. Farklı renkleri seçerken de çok fazla endişe etmenize gerek yok. Siyah renkteki ürünler de muhteşem bir görüntü ortaya çıkarabilir.

Yuvarlak Gözlük Modeli Gözünüzü Koruyor mu?

Gözlük modeline karar verirken yüz şekliniz, saç ya da ten renginiz doğrultusunda seçimler yapmaya hazır olabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken ilk etmen güneş gözlüğünün sizlere istediğiniz korumayı sağlayıp sağlamadığıdır.

Gözlüğün camlarının UV ışınlarına karşı dayanıklı olup olmaması çok önemlidir. Eğer UV ışınları gözlüğe rağmen gözlerinize ulaşıyorsa bu güneş gözlüğünü kullanmanız size sağlık açısından hiçbir fayda sağlamaz.

İnsanlar daha ucuz ya da taklit ürünleri tercih edebilirler. Ancak bu aşamada sağlıklarını ne kadar fazla tehlikeye attıklarını bilmemektedirler. Göz sağlığı gözlük seçerken her şeyden daha önemlidir ve ilk dikkat edilmesi gereken konudur.

Gözlük alırken üzerinde CE logosu olup olmadığına dikkat etmeniz çok önemli. Kutlu Optik tarafından satışa sunulan gözlüklerin tamamında bulunan bu logo Avrupa Birliği tarafından sağlık ürünlerinde kullanılan bir logodur. Gözlüğün sizin göz sağlığına katkı sağladığını gösteren önemli bir belge olarak tanımlanabilir.